Romana


PRIMARIA COMUNEI SOMOVA
EDUCATIE

    Scoli aflate pe raza comunei
    In comuna Somova functioneaza scoli in toate cele trei sate Somova, Mineri si Parches.
    Scoala "Traian Cosovei" din Somova isi desfasoara cursurile in doua localuri mari, spatioase, unul construit in anul 1972 si al doilea, recent, in anul 2004, cu clase spatioase, curate si cu mobilier adecvat, scoala in care invata un numar de 254 elevi, supravegheati de cincisprezece profesori, cinci invatatori si trei educatoare. De asemenea, scoala dispune de un laborator de informatica, care are in dotare 12 calculatoare, un laborator de fizica, chimie, biologie, o biblioteca cu 5300 de volume, o noua sala de sport in constructie pentru care s-au procurat materialele sportive: saltele, mingi etc. Scoala a castigat un proiect de dezvoltate scolara "in media res" pentru excursii si procurarea diverselor materiale necesare desfasurarii acestei activitati.
    La scoala de la Mineri, in noul local construit in anul 2000 invata 81 de elevi sub indrumarea a patru profesori, trei invatatori si doua educatoare. Si aceasta gcoala a castigat un proiect de dezvoltare scolara care a fost dirijat pentru infiintarea unei trupe de teatru.
    Localitatea Parches dispune de asemenea de o scoala noua unde treizeci si doi de copii din clasele I-IV invata sub indrumarea a doua invatatoare si o educatoare, elevii din clasele V-VIII frecventand scola din Somova,
transportul lor intre localitati facindu-se cu o maginri speciale.

    Alte obiective educationale
    In localitatea Somova, in spatiul vechii primari s-a amenajat un local cu profil educational denumit Centrul Profamilia Somova, unde sunt cazati un numar de 17 copiii cu probleme sociale, provennd din familii paupere care
frecventeaza cursurile scolii din Somova. Acest centru este frumos amenajat, cu dormitoare curate, bucatarie moderna unde se prepara mincare foarte buna cu masini moderne de spalat si de uscat rufe. Supravegheati de sase instructori de educatie copiii isi fac lectiile si desfasoara activitatile gospodaresti si casnice, pentru a fi educati ca intr-o adevarata familie.


Copyright Author - MindMagnet Software Romania - developed for KYO INC